Honden

Na lang wikken en wegen heb ik samen met mijn gezin de knoop doorgehakt over te gaan naar het exclusief opvangen van kleine rassenWij hebben deze beslissing genomen omwille van onze beschikbare plaats en de balans tussen ons werk- en gezinsleven. Ik hoop dat ik kan rekenen op jullie begrip. Zo kunnen wij iedere bezoekertje bij ons, de juiste hoeveelheid liefde en verzorging geven. 

Onze gasten logeren bij ons in de leefruimte, dus geen kooien en ook geen stress. Ze hebben ook de hele achtertuin – volledig omheind en veilig voor honden – ter beschikking. Zo is er voldoende ruimte om te spelen en te ontspannen.

De honden kunnen de hele dag in volledige vrijheid rondlopen en spelen. En ’s nachts slapen in gemeubelde en verwarmde ruimtes. Tijdens de zomer kunnen ze in de tuin pootjebaden en wordt er voor voldoende afkoeling gezorgd zoals lekkere hondenijsjes.

Agressieve honden worden uiteraard niet aanvaard. De sfeer tussen de gasten – en de kinderen – blijft van groots belang.

Het is altijd mogelijk om vooraf een bezoekje te brengen, om ons en de ruimtes te leren kennen. Bezoeken zijn enkel op afspraak, rekening houdend met jullie werk- en familieplanning. Omdat het voor ons tijdens de schoolvakanties heel druk is, plannen wij alleen bezoeken in buiten de vakanties, dit om onnodige stress te vermijden bij onze logerende viervoeters.

Verplichte inentingen

De inentingen moeten toegediend zijn minstens 14 dagen voor het verblijf en niet langer dan 1 jaar geleden.

  • Ziekte van carré
  • Parvovirosis
  • Hepatitis contagiosa canis
  • Leptospirose
  • Kennelhoest (influenza, bordetellose)

Het vaccinatieboekje moet iedere keer de hond vergezellen en blijft in het pension, zolang uw hond hier is.

Best de hond voorzien van een kleine halsband gedurende zijn/haar verblijf bij ons.

Uw hond moet een preventie ontworming en vlooienbehandeling hebben gehad, bij het afzetten van de hond. Zo niet, dan is dit ter plaatse beschikbaar en wordt dit ook aangerekend.

Dierenarts

Natuurlijk kan het zijn dat je hond, net als bij uw thuis, ziek wordt. Dankzij een goede samenwerking met Dierenartsenpraktijk Wolvendries, kan u met een gerust hart de volledige zorg en organisatie aan Warm Nestje overlaten.

Extra

Gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan!

Wij bieden enkele extra’s aan tijdens het verblijf in ons pension:

  • Afspraak trimsalon: kosten afhankelijk van de trimmer
  • Voeding van bij ons voor slechts €1 euro per dag

Hondenoppas aan huis (ENKEL in Halle!)

De verandering van omgeving kan je huisdier stress bezorgen. Niet elke hond kan zich makkelijk aanpassen aan een andere omgeving of vrienden maken met nieuwe honden. Daarom bieden wij ook “hondenoppas aan huis” aan. Soms is de thuisomgeving het beste, mits je hond veilig alleen thuis kan blijven.

Voor hondenoppas aan huis, zijn er de mogelijkheden van 1 of 2 bezoeken per dag. Bij deze bezoeken wordt de hond uitgelaten – in de tuin of op wandeling -, hebben we een speelkwartiertje en wordt persoonlijke aandacht gegeven. Daarnaast worden de hond(en) voorzien van vers drinkwater, eten en eventueel de nodige medicijnen toegediend.

U ontvangt bij elk bezoek een update met foto’s en filmpjes (via WhatsApp) om te laten weten hoe het is gesteld aan het thuisfront.

Brievenbus leegmaken of planten gieten doen we er met plezier bij!